Jag älskar att skapa möjligheter, både för mig själv och andra. Genom Ayurvedans kunskap inspirerar jag till ett hälsosamt liv!

Kul att du hittat hit!

Min nyfikenhet för Ayurveda började för många år sen då jag fick kunskapen om hur jag kunde balansera min dåvarande IBS, irritabel bowel syndrome. Det var efter många års kamp om hjälp av sjukvården som jag började leta efter något annat alternativ. Jag bokade in mig på en Ayurvedisk hälsorådgivning och fick 3 råd med kostrekommendationer jag skulle följa och bara efter en månad kände jag stor skillnad. Svullnad och uppblåsthet försvann. Även kramper och den jobbiga oregelbundenheten med toalettbesök blev mycket mer balanserad. Den som själv har IBS vet hur dessa symptom påverkar allt i det sociala livet, sömn, rutiner, humör och känslor.

Enligt flera forskningsstudier lever fler än 10 procent av befolkningen med IBS och enligt Karolinska Institutet är "orsakerna till IBS till stora delar okända, vilket hindrar utvecklingen av effektiv behandling. Man vet att genetiska faktorer kan påverka risken att drabbas av IBS, men forskningen på området är otillräcklig." 

Majoriteten av mina klienter har matsmältningsbesvär och resultatet av de ayurvediska råden är väldigt effektiva.

Det som gör den ayurvediska läran så effektiv är: 
-kunskapen om kvalitet hos din unika konstitution tillsammans med orsak och egenskap hos obalansen.
-att lära känna sin egen kropp och dess kommunikation.
-enkla förändringar i den vardagliga livsstilen och kosten. 


Tidigare har jag arbetat med barn med autism, som utbildare för pedagoger och föräldrar samt som lekspecialist. Ett otroligt roligt jobb med mycket lek och kärlek. Det är i lekrummet tillsammans med barn som kommuniserar utan verbalt språk, ser på världen med andra ögon, jag fått möjlighet att släppa taget om rädslor, beteenden och lära känna mina styrkor och svagheter.

"Vuxna tänker ca 90 000 tankar på en dag och ler/skrattar ca 15 gånger, barn tänker ca 4000 tankar på en dag och ler/skattar 500 gånger"

Efter många hundra timmar i lekrummet insåg jag att barnen är de bästa lärarna om livet. Läs mer: alltomautism.se

Jag är även konstnär och smyckesdesigner samt älskar att tillbringa tid i min trädgård och i skogen.

Jag har gått flera spännande kurser och utbildningar, älskar känslan av att aldrig vara färdiglärd. Det finns alltid mer. "En gång student, alltid student" 

- Certifierad ayurvedisk hälsorådgivare, Skandinaviska Ayurveda Akademin och Ahmedabad Indien, Johan Ljungsberg, Dr Vinaj Vora
- Diplomerad Ayurvedisk massageterapeut, Skandinaviska Ayurveda Akademin
- Adaptive yoga for mobility disability, anpassad yoga för personer med funktionsvariation Wendy Sandsjö
- Diplomerad Reiki I &; II Usui holy fire III, Magdalena Kuchinska
- Yin Yoga fördjupningskurs, Ann Svärdfelt
- Känslohantering för Yogalärare, Ina Elverljung
- Power dialogues, The Option Institute - Massachusetts USA- Barry Neil Kaufman - en samtalsteknik med ickedömmande, ickestyrande och kärleksfullt bemötande
- Group leadership training, The Option Institute - Massachusetts USA - Barry Neil & Raun Kaufman - att vara en god ledare samt föreläsningstekniker.
- Original Play, Fred O Donaldsson Canada  - alla arters lek och samspel, kroppspråk, hur man genomför Original play i skola och förskola

Just nu utbildar jag mig till Ashtangayogalärare med mentorn Ann Svärdfelt


Ni finner mig på Ayurvediskt Center i Malmö och Mysore Malmö samt på Self boost Yoga i Skurup. 

Med värme

Emilia Kraft Nobel