Namnlös (924 x 1640 px) (2500 x 1080 px)

Emilia Kraft Nobel

Intresset för örter började för många år sedan då jag jobbade med min fabror som plockar örter, bär, blommor, svamp m.m. till restauranger. Att få vara ute i naturen och samla föda känns som det mest naturliga för mig. Min nyfikenhet för Ayurveda började strax därefter då jag fick kunskapen om hur jag kunde balansera min dåvarande IBS, irritabel bowel syndrome. Det var efter många års kamp om hjälp av sjukvården som jag började leta efter något annat alternativ. Jag bokade in mig på en Ayurvedisk hälsorådgivning och fick 3 råd med kostrekommendationer jag skulle följa och bara efter en månad kände jag stor skillnad. Svullnad och uppblåsthet försvann. Även kramperna och den jobbiga oregelbundenheten med toalettbesök blev mycket mer balanserad. Den som själv har IBS vet hur dessa symptom påverkar allt i det sociala livet, sömn, rutiner, humör och känslor.

Enligt flera forskningsstudier lever fler än 10 procent av befolkningen med IBS och enligt Karolinska Institutet är "orsakerna till IBS till stora delar okända, vilket hindrar utvecklingen av effektiv behandling. Man vet att genetiska faktorer kan påverka risken att drabbas av IBS, men forskningen på området är otillräcklig." 

Majoriteten av mina klienter har matsmältningsbesvär och resultatet av de ayurvediska råden är väldigt effektiva.

Det som gör den ayurvediska läran så effektiv är: 
-kunskapen om kvalitet hos din unika konstitution tillsammans med orsak och egenskap hos obalansen.
-att lära känna sin egen kropp och dess kommunikation.
-enkla förändringar i den vardagliga livsstilen och kosten. 

Jag arbetar även med barn inom autismspektrat, som utbildare för pedagoger, föräldrar och som lekspecialist. Ett otroligt roligt jobb med mycket lek och kärlek. Det är i lekrummet tillsammans med barn med begränsat verbalt språk, som ser på världen med andra ögon, jag fått möjlighet att släppa taget om rädslor, ego, beteenden och funnit mina styrkor.

"Vuxna tänker ca 90 000 tankar på en dag och ler/skrattar ca 15 gånger, barn tänker ca 4000 tankar på en dag och ler/skattar 500 gånger"

Efter många hundra timmar i lekrummet insåg jag att barnen är de bästa lärarna om livet. Läs mer: alltomautism.se
Jag är även konstnär och smyckesdesigner samt älskar att tillbringa tid i min trädgård och i skogen.

Jag har gått flera spännande kurser och utbildningar, älskar känslan av att aldrig vara färdiglärd. Det finns alltid mer. "En gång student, alltid student"

- Certifierad ayurvedisk hälsorådgivare, Skandinaviska Ayurveda Akademin och Ahmedabad Indien, Johan Ljungsberg, Dr Vinaj Vora & Ann Svärdfelt 
- Diplomerad Ayurvedisk massageterapeut, Skandinaviska Ayurveda Akademin
- Adaptive yoga for mobility disability, anpassad yoga för personer med funktionsvariation Wendy Sandsjö
- Diplomerad Reiki I &; II Usui holy fire III, Magdalena Kuchinska
- Yin Yoga, Ann Svärdfelt
- Känslohantering för Yogalärare, Ina Elverljung
- Power dialogues, The Option Institute - Massachusetts USA- Barry Neil Kaufman - en samtalsteknik med ickedömmande, ickestyrande och kärleksfullt bemötande
- Group leadership training, The Option Institute - Massachusetts USA - Barry Neil & Raun Kaufman - att vara en god ledare samt föreläsningstekniker.
- Original Play, Dr O Fred. Donaldsson Kanada (professor i lek) alla arters lek och samspel, kroppspråk.

Just nu utbildar jag mig till Ashtangayogalärare med mentorn Ann Svärdfelt

Med värme
Emilia Kraft Nobel
 

ni finner mig här

Ayurvediskt Center i Malmö
Massage & hälsorådgivning
Grupper & Yoga
Lördagar

Self boost Yoga i Skurup
Yinyoga & Ashtangayoga
Retreat & Ayurvedacirkel
Måndagar 

Ayurveda escape i Skurup
Massage, reiki & hälsorådgivning
Retreat & Kurser
Mån, ons, tor, sön