Namnlös (924 x 1640 px) (2500 x 1080 px)

Emilia Kraft Nobel

Min passion och livsgåva är att med nyfikenhet och kärlek hjälpa människor hitta sin högre medvetenhet och hälsa.

Genom yogan, leken och olika processer skapa närvaro och utveckling.

Ayurveda för mig

Intresset för örter började för många år sedan då jag jobbade med min farbror Roland Rittman som plockar örter, bär, blommor, svamp m.m. till restauranger. Att få vara ute i naturen och samla föda känns som det mest naturliga för mig. Min nyfikenhet för Ayurveda började strax därefter då jag fick kunskapen om hur jag kunde balansera min dåvarande IBS, irritabel bowel syndrome. Det var efter många års kamp om hjälp av sjukvården som jag började leta efter något annat alternativ. Jag bokade in mig på en Ayurvedisk hälsorådgivning och fick 3 råd med kostrekommendationer jag skulle följa och bara efter en månad kände jag stor skillnad. Svullnad och uppblåsthet försvann. Även kramperna och den jobbiga oregelbundenheten med toalettbesök blev mycket mer balanserad. Den som själv har IBS vet hur dessa symptom påverkar allt i det sociala livet, sömn, rutiner, humör och känslor.

Enligt flera forskningsstudier lever fler än 10 procent av befolkningen med IBS och enligt Karolinska Institutet är "orsakerna till IBS till stora delar okända, vilket hindrar utvecklingen av effektiv behandling. Man vet att genetiska faktorer kan påverka risken att drabbas av IBS, men forskningen på området är otillräcklig." 

Majoriteten av mina klienter har matsmältningsbesvär och resultatet av de ayurvediska råden är väldigt effektiva.

Det som gör den ayurvediska läran så effektiv är: 
-kunskapen om kvalitet hos din unika konstitution tillsammans med orsak och egenskap hos obalansen.
-att lära känna sin egen kropp och dess kommunikation.
-enkla förändringar i den vardagliga livsstilen och kosten. 

Vill du hitta ett holistiskt sätt att balansera din IBS?
Hör gärna av dig till mig eller boka en hälsorådgivning.
 

Min lärare Dr Vinay Vora & jag, Indien 2019


lekens betydelse för läkning

För snart 10 år sen fick jag möjligheten att utbilda mig inom autism i USA. En unik och fantastisk utbildning. Jag har sedan dess arbetat med barn inom autismspektrat, som utbildare för pedagoger, föräldrar och som lekspecialist. Ett otroligt roligt jobb med mycket lek och kärlek. Det är i lekrummet tillsammans med barn med begränsat verbalt språk, som upplever världen med andra ögonon och sinnen, jag fått möjlighet att släppa taget om rädslor, ego, beteenden och funnit mina styrkor.

"Vuxna tänker ca 90 000 tankar på en dag och ler/skrattar ca 15 gånger, barn tänker ca 4000 tankar på en dag och ler/skattar 500 gånger"

Efter många hundra timmar i lekrummet insåg jag att barnen är de bästa lärarna om livet. Läs mer: alltomautism.se

En inre resa

När jag var väldigt liten började jag dansa balett och spela fiol. Något som följde mig upp till tonåren och jag fick välja ett av dessa inför gymnasiet. Jag valde musiken och fiolen. Min tidigare lärare i fiol hade sett mina behov av musik, min inspiration och mitt syfte att spela. Att få spela från hjärtat, vi spelade utan noter och bara spelade på. Oftast var det folkmusik men ibland bara lekte vi och flödade över tonerna tillsammans. När jag fick ny lärare på gymnasiet så blev det en total krock. Min nya lärare var inte nöjd över att jag knappt kunde läsa noter och läraren tyckte att jag höll stråken fel och stog fel. Efter ett år med den läraren så hade all inspiration och känsla dött. 
Jag bytte då instrument till gitarr eftersom den läraren var mer förstående i det. Det som skapades av upplevelsen var scenskräck. Att inte duga och räcka till. Att jag var fel och dålig så jag kunde lika gärna sluta spela. Jag la musiken på hyllan men hade fortfarande kvar en liten del genom min man som är musiker. 2013 började jag titta inåt. Titta på vem jag är och varför. Jag satte igång en process som fortfarande är igång. Jag började studera ayurveda och yoga. Jag gick i terapi och bytte jobb. Jag upptäckte att jag var rädd för att säga nej, rädd för att säga ifrån, rädd för att bli arg. Allt det hade jag tryckt in i min kropp och det skapade såklart en obalans. För mig handalde det om IBS med kraftiga matsmältningsbesvär samt mental förvirring på vem jag är. Det goda med den mentala förvirringen har gett mig många talanger och jag har provat på väldigt många olika saker så som guldsmedsutbildning, trädgård, gymnasielärare, konstnär, lekspecialist, påklädare, smyckesdesigner m.m. 

Den stora förändringen kom inte förrens i januari 2019. Jag begav mig till Indien och Ahmedabad för en vidareutbildning och utrensning -panchakarma. Efter vår utbildning och panchakarma hos vår lärare Dr Vinay Vora begav jag och min vän Liz nyfiket oss till Shivanand Ashram för hathayoga. Det var den mest fantstiska yoga jag någonsin upplevt. Tror hela miljön och människorna bidrog till upplevelsen. 
Samt den rena känslan i kroppen efter vår djupa rensning. På kvällen blev vi inbjudna till chanting. En kraftfull stund där alla sitter tillsammans på golvet och chantar olika mantran tillsammans. Swami låg då på sin divan i sina orangea stora tygstycken. Jag och Liz var helt trollbundna och var förmodligen i trans för tiden stod still och flödade samtidigt väldigt snabbt.
Mot slutet av chantingen tittar Swami på oss. 
- Swedish womens... come and sing for me. Både jag och Liz smälte rakt igenom golvet och båda tackade för erbjudandet men nej tack. Men Swami var envis. - come come!

Skakigt går vi fram inför en stor grupp med människor som är i en bubbla av eufori och meditation. Swami ler och upprepar - sing something in swedish for us. Mitt sinne snurrade runt och jag kom inte på en enda låt. Det blev tomt och black out. Min vän Liz upplevde samma sak. Och när jag sen slöt mina ögon nån sekund så kom en låt.... Vargsången som Lena Nyman sjunger som mamma Lovis i Ronja Rövardotter. Så jag tar ett djupt andetag och hinner tänka So what, nu kör jag. 

"Vargen ylar i natten skog
Han vill men kan inte sova
Hungern river i hans varga buk
O det är kallt i hans stova
Du varg du varg, kom inte hit
Ungen min får du aldrig"

Därefter sjöng alla med i melodin och jag kände värmen som steg i kroppen och att jag kunde sjunga starkare och mer avslappnat. 
Vi sov inte en blund den natten. Och vi begav oss därifrån tidig morgon lite oförstående just då i vad som hänt. Men efter den upplevelsen så har jag kunnat sjunga för mina yogaelever och känslan och viljan har bara ökat att även spela för er. Så nu har jag tagit emot inspirationen att spela gong och kristallskålar. Min röst är redo för helande och läkande.

- Certifierad ayurvedisk hälsorådgivare, Skandinaviska Ayurveda Akademin och Ahmedabad Indien. Lärare Johan Ljungsberg, Dr Vinaj Vora & Ann Svärdfelt 

- Diplomerad Ayurvedisk massageterapeut, Skandinaviska Ayurveda Akademin. Lärare Johan Ljungsberg, Berit Carlmalm och Emma Gustafsson

Jag har också flera kurser och workshops med mig i yinyoga, samtalserapi, yoga for mobility disability, original play, känslohantering för yogalärare, ledarskapsträning och yoga nidra.

Med värme
Emilia Kraft Nobel

ni finner mig här

Ayurvediskt Center i Malmö
Massage & hälsorådgivning
Soundhealing & Yoga

Self boost Yoga i Skurup
Yinyoga & Soundhealing
Retreat & Ayurvedacirkel

Ayurveda escape i Skurup
Massage, reiki & hälsorådgivning
Retreat & Kurser

boka en yogaklass eller workshop med mig

Vill du att jag kommer till dig och håller workshop eller klass! 
- Jag kommer till ditt yogaretreat och spelar kristallskålar & gong, håller malaworkshop eller skapandet av en affirmationstavla
- Jag kommer till din afterwork eller kickoff och håller en mjuk yogaklass
- Jag kommer till din möhippa och håller en härlig klass med yinyoga och kristallskålar och ger bruden en massage
- Jag kommer till din utbildningsdag och håller en workshop/föreläsning om ayurveda


Hör gärna av dig så berättar jag mer! ayurvedaescape@gmail.com