098F008A-B550-45CC-BD12-3DBB8F620AF1

ayurveda för mig

Intresset för örter började för många år sedan då jag jobbade med min farbror Roland Rittman som plockar örter, bär, blommor, svamp m.m. till restauranger, bl a Noma i Köpenhamn. Att få vara ute i naturen och samla föda känns som det mest naturliga för mig. Min nyfikenhet för Ayurveda började strax därefter då jag fick kunskapen om hur jag kunde balansera min dåvarande IBS, irritabel bowel syndrome. Det var efter många års kamp om hjälp av sjukvården som jag började leta efter något alternativ. Jag bokade in mig på en Ayurvedisk hälsorådgivning och fick 3 råd med kostrekommendationer jag skulle följa och bara efter en månad kände jag stor skillnad. Svullnad och uppblåsthet försvann. Även kramperna och den jobbiga oregelbundenheten med toalettbesök blev mycket mer balanserad. Den som själv har IBS vet hur dessa symptom påverkar allt i det sociala livet, sömn, rutiner, humör och känslor.

Yogasalen på Self Boost yoga i Skurup där jag håller klasser på måndagar samt Gongbad och Ayurvedisk cirkel,

Enligt flera forskningsstudier lever fler än 10 procent av befolkningen med IBS och enligt Karolinska Institutet är "orsakerna till IBS till stora delar okända, vilket hindrar utvecklingen av effektiv behandling. Man vet att genetiska faktorer kan påverka risken att drabbas av IBS, men forskningen på området är otillräcklig." 

Majoriteten av mina klienter har matsmältningsbesvär och resultatet av de ayurvediska råden är väldigt effektiva.

Det som gör den ayurvediska läran så effektiv är: 
-kunskapen om kvalitet hos din unika konstitution tillsammans med orsak och egenskap hos obalansen.
-att lära känna sin egen kropp och dess kommunikation.
-enkla förändringar i den vardagliga livsstilen och kosten. 

lekens betydelse

2013 fick jag möjligheten att utbilda mig inom autism i USA. En unik och fantastisk utbildning. Jag har sedan dess arbetat med barn inom autismspektrat, som utbildare för pedagoger, föräldrar och som lekspecialist. Ett otroligt roligt jobb med mycket lek och kärlek. Det är i lekrummet tillsammans med barn med begränsat verbalt språk, som upplever världen med andra ögon och förstärkta sinnen, jag fått möjlighet att släppa taget om rädslor, ego, beteenden och funnit mina styrkor.

"Vuxna tänker ca 90 000 tankar på en dag och ler/skrattar ca 15 gånger, barn tänker ca 4000 tankar på en dag och ler/skattar 500 gånger"

Efter många hundra timmar i lekrummet insåg jag att barnen är de bästa lärarna om livet. Läs mer: alltomautism.se

ljudets effekt

Jag har sen vintern 2021 spelat kristallskålar och gong på mina klasser. Ett kraftfullt verktyg för avslappning, läkning och upplevelse. För mig blev det självklart att välja sången med mantra och instrumenten som verktyg efter att ha haft musiken i hemmet hela livet och spelat fiol sen jag var 4 år. Klasserna har varit väldigt starka och uppskattade med nyfikna deltagare.

mina utbildningar

-Diplomerad ayurvedisk hälsorådgivare 2016, Skandinaviska Ayurveda Akademin. Lärare Johan Ljungsberg, Dr Vinay Vora & Ann Svärdfelt 

- Certifierad ayurvedisk hälsorådgivare 2019, Ahmedabad Indien av Dr Vinay Vora

- Diplomerad Ayurvedisk massageterapeut 2019, Skandinaviska Ayurveda Akademin. Lärare Johan Ljungsberg, Berit Carlmalm och Emma Gustafsson
 

ayurveda escape

Här ute på landet har jag skapat ett Ayurvediskt krypin för dig som vill få en paus. Ayurveda Escape är för kvinnor med undantag för parretreaten och workshops. Det är en plats med närhet till natur, med värme och härliga behandlingar för hälsa och återhämtning.

Andra kurser och workshops som har tagit mig dit jag är idag
- Adaptive Yoga for mobility disability med Wendy Sandström 2016
- Yinyoga grundutbildning med Ann Svärdfelt 2017 & 2022
- Power dialogues på Option Institute med Bears Kaufman 2017
- Original play med O. Fred Donaldson 2017
- Group leadershiptraining på Option Institure 2018
- Reiki I&II enligt Usui Holy Fire III® Madgalena Kuchcinska 2020
- How to play chrystal singing bowl & gong- Månica Andrumyoga Soundtempel 2022

-Emilia Kraft Nobel-

KONTAKT
EMILIA KRAFT NOBEL
0708-946089
info@ayur.se

Copyright © 2017 AYUR.SE, All Rights Reserved