Namnlös (2050 × 1050 px)

ayurveda för mig

Intresset för örter började för många år sedan då jag jobbade med min farbror Roland Rittman som plockar örter, bär, blommor, svamp m.m. till restauranger. Att få vara ute i naturen och samla föda känns som det mest naturliga för mig. Min nyfikenhet för Ayurveda började strax därefter då jag fick kunskapen om hur jag kunde balansera min dåvarande IBS, irritabel bowel syndrome. Det var efter många års kamp om hjälp av sjukvården som jag började leta efter något annat alternativ. Jag bokade in mig på en Ayurvedisk hälsorådgivning och fick 3 råd med kostrekommendationer jag skulle följa och bara efter en månad kände jag stor skillnad. Svullnad och uppblåsthet försvann. Även kramperna och den jobbiga oregelbundenheten med toalettbesök blev mycket mer balanserad. Den som själv har IBS vet hur dessa symptom påverkar allt i det sociala livet, sömn, rutiner, humör och känslor.

Yogasalen på Self Boost yoga i Skurup där jag håller klasser på måndagar samt Gongbad och Ayurvedisk cirkel,

Enligt flera forskningsstudier lever fler än 10 procent av befolkningen med IBS och enligt Karolinska Institutet är "orsakerna till IBS till stora delar okända, vilket hindrar utvecklingen av effektiv behandling. Man vet att genetiska faktorer kan påverka risken att drabbas av IBS, men forskningen på området är otillräcklig." 

Majoriteten av mina klienter har matsmältningsbesvär och resultatet av de ayurvediska råden är väldigt effektiva.

Det som gör den ayurvediska läran så effektiv är: 
-kunskapen om kvalitet hos din unika konstitution tillsammans med orsak och egenskap hos obalansen.
-att lära känna sin egen kropp och dess kommunikation.
-enkla förändringar i den vardagliga livsstilen och kosten. 

lekens betydelse

2013 fick jag möjligheten att utbilda mig inom autism i USA. En unik och fantastisk utbildning. Jag har sedan dess arbetat med barn inom autismspektrat, som utbildare för pedagoger, föräldrar och som lekspecialist. Ett otroligt roligt jobb med mycket lek och kärlek. Det är i lekrummet tillsammans med barn med begränsat verbalt språk, som upplever världen med andra ögon och förstärkta sinnen, jag fått möjlighet att släppa taget om rädslor, ego, beteenden och funnit mina styrkor.

"Vuxna tänker ca 90 000 tankar på en dag och ler/skrattar ca 15 gånger, barn tänker ca 4000 tankar på en dag och ler/skattar 500 gånger"

Efter många hundra timmar i lekrummet insåg jag att barnen är de bästa lärarna om livet. Läs mer: alltomautism.se

ljudets effekt

Jag har sen snart ett år spelat kristallskålar och gong på mina klasser. Ett kraftfullt verktyg för avslappning, läkning och upplevelse. För mig blev det självklart att välja sången med mantra och instrumenten som verktyg efter att ha haft musiken i hemmet hela livet och spelat fiol sen jag var 4 år. Klasserna har varit väldigt starka och uppskattade med nyfikna deltagare.

Glädje och lycka är något som attraherar oss alla. Att må bra och känna dig hälsosam, pigg, alert är kanske något du varje dag föröker nå känslan av. Men kanske du lätt hamnar i mer negativa och ältande tankemönster som gör att du inte helt och fullt kommer till känslan av glädje. Min lärare Bears i Massachusetts fick mig att inse att genom våra tankar så kan vi välja lycka. Glädje är ett val. Och nu kanske du känner dig frustrerad, det är okej. Faktum är att av de 80-90. 000 tankar/ dag vi vuxna tänker så är 99.9% samma tankar som förut och 80 % uttrycker bristtillstånd och önskningar.
Men den informationen tränar jag varje dag att välja det positiva, optimistiska och undvika drama och negativa tankar.
Detta kommer jag tillsammans med min fina vän och kollega Lotte Hansson inspirera om i vår kurs våren 2023. Läs mer under fliken Malmö.

mina utbildningar

-Diplomerad ayurvedisk hälsorådgivare 2016, Skandinaviska Ayurveda Akademin. Lärare Johan Ljungsberg, Dr Vinay Vora & Ann Svärdfelt 

- Certifierad ayurvedisk hälsorådgivare 2019, Ahmedabad Indien av Dr Vinay Vora

- Diplomerad Ayurvedisk massageterapeut 2019, Skandinaviska Ayurveda Akademin. Lärare Johan Ljungsberg, Berit Carlmalm och Emma Gustafsson
 

ayurveda escape

Här ute på landet har jag skapat ett Ayurvediskt kryp in för dig som vill få en paus. Ayurveda Escape är för kvinnor med undantag för parretreaten. Det är en plats med närhet till natur, med värme och härliga behandlingar för hälsa och återhämtning.

Andra kurser och workshops som har tagit mig dit jag är idag
- Adaptive Yoga for mobility disability med Wendy Sandström 2016
- Yinyoga grundutbildning med Ann Svärdfelt 2017 & 2022
- Power dialogues på Option Institute med Bears Kaufman 2017
- Original play med O. Fred Donaldson 2017
- Group leadershiptraining på Option Institure 2018
- Reiki I&II enligt Usui Holy Fire III® Madgalena Kuchcinska 2020

instagram - @ayurvedastudent

En hälsosam julklapp till dig själv! Två dagar i december provar jag detta erbjudande på @ayurvedaescape i Slimminge ✨30 minuter massage - Betala vad du kan ✨ Onsdagen den 21/12 mellan 11-18 Onsdagen den 28/12 mellan 11-17 Boka din tid i bokadirekt.se Sök på Ayurveda Escape ❄️ Hoppas vi ses! 😍👍
Att avrunda och avsluta ett år kan kännas stressigt och jobbigt men samtigit skönt och välbehövligt. Sen flera år tillbaka har jag gjort någon form av ceremoni i denna övergången. Jag har hållt klasser med syfte att skapa intentioner och riktning "Skapa ditt 2023". Denna gången har jag valt att skapa två klasser, en för att släppa taget och avsluta det som behövs avslutas. Vi är många med vataoblans och med det följer ofta en spretighet, lätt att påbörja saker men inte färdigställa. Så känslan av att ha gjort färdigt, lämna bakom sig är viktig för vata. Därefter följer en klass för att sätta riktning, skapa ditt sankalpa- inerlig strävan och mål efter den du vill vara. Hur ser ditt 2023 ut om du för önska stort. Istället för att fokusera på allt du inte kan eller allt du inte har så sätter vi tydliga intentioner och attraktionslagen hjälper oss att närma oss dessa. Mer info om klasserna hittar du på min hemsida Ayur.se ❤️🙏 #avsluta #görafärdigt #vata #ayurveda #sankalpa #intention #släppa #bjudain #skapa #yoga #yinyoga #tilldig @ayurvedisktcentermalmo
Ibland är det som att kurser skapas av sig själv 😃 Detta tema landade hos mig och Lotte och vi flödade med och skapade en kurs i vår. Hoppas den landar hos dig och känns varm och inbjudande. DU är varmt välkommen! ✨ GLÄDJE, KÄRLEK & KRAFT Tänk att det är så att Du kan känna mer glädje i din vardag, känna dig mer kärleksfull och uppleva mer av hur kraftfull du ÄR. Hur kan något vara så enkelt men ändå så svårt? I kursen vill vi hjälpa dig att se vilka processer som ibland lägger sig som en slöja framför det SJÄLVKLARA. Med reflektioner, övningar och meditationer guidas Du till att se allt fantastiskt som redan ÄR och att detta får en större del av ditt liv framöver. Ledare: Lotte Hansson - Terapeutisk och energitransformerande healer, processledare och ayurvedisk hälsorådgivare. lottehansson.se Emilia Kraft Nobel - Ayurvedisk hälsorådgivare, massageterapeut och gongspelare. ayur.se Pris: 3500kr inkl anmälningsavgift 1500kr Boka din plats med ett mail till info@ayur.se Swisha 1500kr till "Ayurveda & Yoga i Skurup" med nr: 123 487 23 88 eller sätt in på bankgiro: 5104-6159 Märk din betalning med ditt för och efternamn. Tänk på att vi har begränsat antal platser! Datum & Tid: Fredag 13/1 kl: 17.30-20.30 på Ayurvediskt Center Malmö Onsdag 25/1 kl: 19-20.30 online via zoom Fredag 10/2 kl: 17.30-20.30 på Ayurvediskt Center Malmö Onsdag 1/3 kl: 19-20.30 online via zoom Fredag 10/3 kl: 17.30-20.30 på Ayurvediskt Center Malmö @lotte.hansson @ayurvedisktcentermalmo #glädje #kärlek #kraft #process #ayurveda #healing #energi #livskraft #självkärlek #tilldig #reflektion #insikt #medvetenhet #gemenskap #gongbad #kristallskålar #meditation #malmö #skeppsbron